Rijnhavenbrug | Rotterdam | Hillebrand B.V.
2016-05-10
afbeelding bij Rijnhavenbrug | Rotterdam | Hillebrand B.V.
Het centrum van Rotterdam is middels de Rijnhavenbrug weer een stuk toegankelijk geworden voor voetgangers en fietsers. Eind februari 2012 is deze nieuwe brug opgeleverd en is naast de functie als brug ook een aanwinst voor het oog. De slanke vorm van het dek en ballastgewicht wordt door veel mensen gewaardeerd.
Aangezien de achterliggende Rijnhaven bereikbaar moest blijven voor schepen met onbeperkte hoogte is de brug voorzien van een beweegbaar deel. Istimewa Elektro heeft daarin zijn bijdrage geleverd door de gehele elektrische installatie te realiseren. Daarbij kan gedacht worden aan scheepvaartseinen voor het regelen van het scheepvaartverkeer, afsluitbomen i.c.m. landverkeerseinen voor het regelen van het verkeer over de brug en de besturing voor de hydraulische brugaandrijving in de kelder. Maar ook de ondersteunende installaties van omroepinstallatie en camera-installatie zijn door Istimewa Elektro gerealiseerd.

In de toekomst zal de brug op afstand bediend gaan worden vanaf de Kop van Zuid. De brug is daar al op voorbereid maar tot die tijd zal de brug alleen lokaal bediend worden.


Istimewa Elektro heeft, in opdracht van Konstruktiebedrijf Hillebrand B.V. uit Middelburg, deze brug in korte tijd gebouwd. Istimewa Elektro verzorgd ook de storingsopvolging doormiddel van een 24h storingswachtdienst.