Zwavelzuurinstallatie Petrusplaat
2015-04-05
afbeelding bij Zwavelzuurinstallatie Petrusplaat
Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, veilig, schoon én smakelijk drinkwater aan 2,5 miljoen klanten en bedrijven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal.
Evides heeft negen locaties waar zij water zuivert tot betrouwbaar drinkwater. Locatie Petrusplaat heeft t.b.v. de correctie van de zuurgraad in het afgeleverde water een zwavelzuurdoseerinstallatie. De zwavelzuurtanks worden momenteel door perslucht onder druk gehouden en de dosering vindt plaats met een regelafsluiter. Vanaf de beide zwavelzuurtanks lopen leidingen naar de uitlaat van procesbekken Petrusplaat (Lage Druk Pompstation), waar onafhankelijk op de twee uitgaande leidingen zwavelzuur gedoseerd kan worden.

Binnen dit project wordt de huidige installatie voor een deel vervangen. Half februari 2015 heeft Evides de opdracht voor het E&I gedeelte van dit project aan Istimewa Elektro gegund.

Dit onderdeel van het werk betreft het demonteren van de bestaande zwavelzuurinstallatie (E&I-deel), het monteren en aanleggen van dit gedeelte van de nieuwe zwavelzuurinstallatie. De nieuwe installatie wordt voorzien van een nieuwe voedingskabel en voor de communicatie zal de installatie ook worden opgenomen in het glasvezelnetwerk.

Het werk dient eind juli 2015 opgeleverd te worden.