Industriehavenbrug | Gemeente 's Hertogenbosch
2016-11-01
afbeelding bij Industriehavenbrug | Gemeente 's Hertogenbosch
In 2016 hebben we de hydraulische Dungense Brug elektrotechnisch gerenoveerd en bediening vanaf sluis Engelen mogelijk gemaakt. Later hebben we ook de opdracht voor de industriehavenbrug gescoord. De opdracht omvat het renoveren van de volledige elektrotechnische installatie, besturingsinstallatie en vervangen van beseining en afsluitbomen, daarnaast moet de brug vanaf sluis Engelen op afstand bediend kunnen worden.


Het ontwerp van de installatie is net als de Dungense Brug afgeleid van de NTC bruggen en aangepast op de specifieke punten van de situatie zoals één-op-één afstandsbediening. We hebben hierbij wel een andere leverancier en een andere wijze van het koppelen met de audio en CCTV installatie én een lokale bediening door middel van drukknoppen. 


De brug is voorzien van vier dubbele voorwaarschuwingsseinen, vier dubbele en twee enkele stopseinen, 4 afsluitbomen, een brugval, een set scheepvaartseinen en onderdoor vaarseinen. Het brugdek wordt bewogen door middel van tandbeugels aangedreven door een mechanische aandrijving met een motor van 30 kW. op de tandwielkast wordt een TWK absoluut encoder gemonteerd waarmee we alle standen van de brug bepalen, naast de encoder komt er één Safe eindstand Dicht, maar geen eindstand Open. De motor wordt bestuurd door middel van een SEW Frequentie omvormer en ook de rem wordt vernieuwd. 


OP basis van de eisen, tekeningen pakketten en opname van de oude situatie hebben we nieuwe PLC software geschreven voor de besturingsinstallatie. Dit PLC programma kent grote overeenkomsten met onze voorgaande projecten waardoor de werking zoveel mogelijk eenduidig wordt gehouden. Het SCADA programma is een aangepaste versie van onze ‘Standaard’ Rijkswaterstaat SCADA zoals we hebben toegepast op de NTC en diverse projecten daarna. Door deze standaard SCADA kunnen de bedienaars snel wennen aan de wijze van bediening, bijvoorbeeld de mensen van OVD die op de NTC werken kunnen zonder veel voorbereiding deze bruggen bedienen. Ook het onderhoudssysteem binnen SCADA is hetzelfde opgezet als de NTC bruggen waardoor de monteurs snel hun weg door het systeem kunnen vinden. 


Naast het schrijven van de software schrijven wij ook de FAT en SAT protocollen om de installatie te toetsen aan de eisen en een functionele controle uit te voeren, deze protocollen zijn voor dit project zo’n 150 pagina’s lang. De kastenbouw heeft alle kasten gebouwd en een testopstelling aan de kasten aangesloten, op deze testopstelling zitten bijvoorbeeld lampen om alle seinen te simuleren en een PLC die de afsluitbomen simuleert, ook is de absoluut encoder door middel van een motortje aan de testopstelling aangesloten. 

OP 30 mei zijn we begonnen met het testen van de kast en het invullen van de protocollen, 13 juni waren de testen afgerond en 14 juni kwam de opdrachtgever de FAT houden. Tijdens de FAT controleert de opdrachtgever of de installatie (voldoende) goed werkt om door te gaan met het project, na de succesvolle FAT is het akkoord gegeven. 


Inmiddels is uitvoering druk bezig met al het voorbereidende werk, week 28 en 29 zijn er stremmingen op de brug en kan de daadwerkelijke ombouw beginnen. In de eerste week zullen alle nieuwe componenten geïnstalleerd worden en testen we de seinen, afsluitbomen zonder boom-, en de afstandsbediening (netwerk, audio en CCTV). In de tweede week installeren we de bomen en gaan we de brugaandrijving in bedrijf nemen. 

Op 19 juli is vervolgens de SAT met de opdrachtgever, en als deze succesvol is kant het kanaal weer worden vrijgegeven en de scheepvaart hervat. 


Elektromechanische brug, 1 motor met 1 encoder en 1 eindstand dicht, verder geen eindstanden.

4 dubbele STS, 2 enkele STS

4 dubbele VWS

4 J15 borden

4 afsluitbomen

Scheepvaartseinen

Onderdoorvaarseinen


Afstandsbediening vanaf sluis Engelen

WinCC OA SCADA

Audio en CCTV uitbesteedt aan Voskamp