Zeeuwse jongeren een toekomst geven in technische beroepen
22-09-2020
afbeelding bij Zeeuwse jongeren een toekomst geven in technische beroepen
Veel Zeeuwse bedrijven zijn actief betrokken bij het stimuleren van de belangstelling van Zeeuwse jongeren voor een toekomst in wetenschap en techniek. ‘Bekend maakt bemind’ wordt door bedrijven en medewerkers in de praktijk gebracht middels honderden bedrijfsbezoeken en gastlessen per jaar. Het Zeeuws bedrijfsleven levert tevens een belangrijke financiële bijdrage om de activiteiten van Huis van de Techniek mogelijk te maken.

Huis van de techniek 

Istimewa Elektro is nauw betrokken bij het Huis van Techniek en de BTZ dag. https://www.huisvandetechniek.nl/ 


Huis van de Techniek in Goes organiseert en coördineert de Beroepenoriëntatie Dagen Techniek Zeeland (BTZ) voor tweedejaars leerlingen van het vmbo op Walcheren, Bevelanden en Schouwen-Duiveland in samenwerking met Bouwmensen Zuid West, Vrienden van Elektrotechniek en de VMBO-decanen.


Bij de BTZ dagen gaat het niet in de eerste plaats om opleidingen of profielkeuzes, maar om technische beroepen, functies en werkvelden. Door een kijkje te nemen bij bedrijven, ervaring op te doen en technische professionals te ontmoeten kunnen de jongeren zich oriënteren in de wereld van techniek. Deze kennismaking vindt plaats door middel van een aantal workshops waarbij leerlingen opdrachten maken die daadwerkelijk uit de beroepspraktijk komen. Zo kunnen zij gemotiveerder kiezen voor een bepaald profiel.


Voor de BTZ dag in 2020 is het nog onduidelijk hoe deze vorm wordt gegeven. Het gaat namelijk om meer dan 1000 leerlingen die in een normale situatie bij Zeeuwse bedrijven en instanties zoals het "Huis van de Techniek” langsgaan om kennis te maken met het technisch aanbod op de locatie. Zodra er meer bekend is over de 2020 editie, communiceren we dit op onze online kanalen.