Project Industriehavenbrug voor de gemeente Den Bosch
09-08-2018
afbeelding bij Project Industriehavenbrug voor de gemeente Den Bosch
In 2016 hebben wij de (Hydraulische) Dungensebrug elektrotechnisch gerenoveerd en bediening vanaf Sluis Engelen mogelijk gemaakt. Later hebben wij ook de opdracht voor de Industriehavenbrug gescoord. De opdracht omvat het renoveren van de volledige elektrotechnische installatie, besturingsinstallatie en vervangen van beseining en afsluitbomen, daarnaast moet de brug vanaf Sluis Engelen op afstand bediend kunnen worden.
Het ontwerp van de installatie is net als de Dungense Brug afgeleid van de NCT bruggen en aangepast op de specifieke punten van de situatie zoals één-op-één afstandbediening. We hebben hierbij wel een andere leverancier en een andere wijze van het koppelen met de audio en CCTV installatie én een lokale bediening doormiddel van drukknoppen.

De brug is voorzien van vier dubbele voorwaarschuwingsseinen, vier dubbele en twee enkel stopseinen, 4 afsluitbomen, één brugval, een set scheepvaartseinen en onderdoorvaarseinen. Het brugdek wordt bewogen doormiddel van tandbeugels aangedreven door een mechanische aandrijving met een motor van 30 kW. Op de tandwielkast wordt een TWK absoluut encoder gemonteerd waarmee we alle standen van de brug bepalen, naast de encoder komt er één Safe eindstand Dicht, maar geen eindstand Open. De motor wordt bestuurd door middel van een SEW Frequentie omvormer en ook de rem wordt vernieuwd.

Op basis van de eisen, tekeningenpakketten en opname van de oude situatie hebben we nieuwe PLC software geschreven voor de besturingsinstallatie. Dit PLC programma kent grote overeenkomsten met onze voorgaande projecten waardoor de werking zoveel mogelijk eenduidig wordt gehouden.
Het SCADA programma is een aangepaste versie van onze  'Standaard' Rijkswaterstaat SCADA zoals we hebben toegepast op de NCT en diverse projecten daarna. Door deze standaard SCADA kunnen de bedienaars snel wennen aan de wijze van bediening, bijvoorbeeld de mensen van ODV die op de NCT werken kunnen zonder veel voorbereiding deze bruggen bedienen. Ook het onderhoudssysteem binnen SCADA is hetzelfde opgezet als de NCT bruggen waardoor de monteurs snel hun weg door het systeem kunnen vinden.

Naast het schrijven van de software schrijven wij ook de FAT en SAT protocollen om de installatie te toetsen aan de eisen en een functionele controle uit te voeren, deze protocollen zijn voor dit project zo'n 150 pagina's lang. De kastenbouw heeft alle kasten gebouwd en een testopstelling aan de kasten aangesloten, op deze testopstelling zitten bijvoorbeeld lampen om alle seinen te simuleren en een PLC die de afsluitbomen simuleert, ook is de absoluut encoder door middel van een motortje aan de testopstelling aangesloten.
Op 30 mei zijn we begonnen met het testen van de kast en het invullen van de protocollen, 13 juni waren de testen afgerond en 14 juni kwam de opdrachtgever de FAT houden. Tijdens de FAT controleert de opdrachtgever of de installatie (voldoende)  goed werkt om door te gaan met het project, na een succesvolle FAT is het akkoord gegeven.

Inmiddels is uitvoering druk bezig met al het voorbereidende werk, week 28 en 29 zijn er stremmingen op de brug en kan de daadwerkelijke ombouw beginnen. In de eerste week zullen alle nieuwe componenten geïnstalleerd worden en testen we de seinen, afsluitbomen zonder boom-, en de afstandbediening (netwerk, audio en CCTV). In de tweede week installeren we de bomen en gaan we de brugaandrijving in bedrijf nemen.
Op 19 juli is vervolgens de SAT met de opdrachtgever, en als deze succesvol is kan het kanaal weer worden vrijgegeven en de scheepvaart hervat.
Elektromechanische brug, 1 motor met 1 encoder en 1 eindstand dicht, verder geen eindstanden
4 Dubbele STS, 2 Enkele STS
4 Dubbele VWS
4 J15 Borden
4 afsluitbomen
Scheepvaartseinen
Onderdoorvaarseinen

Afstandbediening vanaf Sluis Engelen
WinCC OA SCADA
Audio en CCTV uitbesteedt aan Voskamp

Gebaseerd op Dungense Brug (Project in bedrijf genomen eind 2016)
Opdrachtgever gemeente Den Bosch
Controle door DON Bureau
Project start SW begin maart 2018
FAT : 14 juni 2018

SAT : 19 juli 2018
Foto is de testopstelling tijdens FAT