Ombouw Aandrijving Sluisdeuren kleine sluis Vlissingen
14-08-2018
afbeelding bij Ombouw Aandrijving Sluisdeuren kleine sluis Vlissingen
Op de kleine sluis Vlissingen zijn we momenteel bezig met een klus om de oude aandrijving van de sluisdeuren aan het buitenhoofd te vervangen voor een nieuwe Hydraulische aandrijving.
De opdrachtgever voor dit werk is Molenmaker Techniek B.V. met als eindklant de Provincie Zeeland.

De oude aandrijving van de sluisdeuren werkt volgens onderstaand principe;
Een elektromotor drijft het panamawiel aan via een klein tandwiel (rondsel), waardoor er een mechanische vertraging wordt geïntroduceerd, zodat de uiteindelijke snelheid laag, maar de aandrijvende kracht groot is. Het wiel drijft de deur of de brug meestal aan via een trek-duwstang. Aangezien sluisdeuren en bruggen bij het openen en sluiten geen volledige omwenteling maken is het panamawiel vrijwel altijd slechts halfrond.

De aandrijving van sluisdeuren met een panamawiel wordt niet vaak meer toegepast, omdat de aanschaf relatief duur is en onderhoud onderhevig.
Omdat de oude aandrijving aan vervanging toe was is er nu gekozen voor een Hydraulische aandrijving, waarmee de sluisdeur door een cilinder open en dicht gestuurd kan worden.

Istimewa Elektro verzorgd hiervoor het volledige pakket van software tot hardware. Onze afdeling Maintenance te Vlissingen voert het werk uit in samenwerking met de afdeling software.
Zij passen de bestaande besturingskasten aan t.b.v. de nieuwe besturing. Daarbij is er een nieuwe bekabeling aangebracht van de technische ruimte naar de Hydraulische skids .

Voordeel is dat er nu maar één hydraulische pomp nodig is welke zowel de eb als de vloeddeur kan bedienen en in de oude situatie was een complete aandrijving per sluisdeur nodig.