Istimewa realiseert groen servicepunt
07-12-2017
afbeelding bij Istimewa realiseert groen servicepunt

In het kader van onze CO2 reductiedoelstellingen heeft Istimewa een bandenpomp aangeschaft. De pomp bevindt zich op het parkeerterrein van Istimewa Vlissingen naast de ingang van het kantoor en naast het laadpunt voor elektrische auto’s. Nadat deze twee parkeerplaatsen een mooi "groen kenmerk” hebben gekregen is hiermee een Gratis Groen Servicepunt gerealiseerd voor de voertuigen van de medewerkers en de voertuigen van de bezoekers van Istimewa Elektro.


Waarom een bandenpomp?  
                                                                                                                    
Ruim 60% van alle auto’s rijdt met een te lage bandenspanning. Het autorijden met onderspanning kost je 2 tot 5% extra brandstof. Je banden slijten veel sneller en je vervuilt de lucht met extra CO2, fijnstof en NOx (stikstof). Dit kost per auto al snel € 75 per jaar. Auto’s met onderspanning zorgen voor extra verkeerslawaai en krijgen vaker ongelukken.


Ongeveer 7% van de auto’s rijdt met een band die een veel te lage spanning heeft of zelfs lek is met een spijker of schroef erin. Dit zijn de banden die een klapband veroorzaken of er tijdens een noodstop of uitwijk manoeuvre voor zorgen dat de auto in een slip terechtkomt. Zo ontstaan ernstige ongelukken en gevaarlijke situaties. Kortom het is levensgevaarlijk om automobilisten met dergelijke banden, zonder ze hiervoor te waarschuwen, weer de (snel)weg op te sturen.


Dergelijke banden mogen niet zonder waarschuwing worden opgepompt en het gangbare gebruik van de luchtapparatuur bij tankstations, ontneemt de automobilist de kans om dit ernstige probleem tijdig te onderkennen. Zonder dat je het weet, rijd je dus met een gevaarlijke en beschadigde band. Veel ellende en ongelukken zijn dus te voorkomen.


Hoe werkt het?  
                       


De Bandenpomp is voorzien van een groot touchscreen met heldere instructies. Zo kan iedereen zelf de bandenspanning van auto, motor of caravan makkelijk controleren en bijpompen. Op de verschillende schermen staan icoontjes, knoppen en instructies die voor zich spreken. Indien je hulp nodig hebt of een toelichting wenst, kun je dat via een informatieknop direct krijgen. Ook als je de bandenspanning niet kent, of niet weet hoe je een band moet oppompen, kun je met de Bandenpomp uitstekend uit de voeten.


Met de heldere instructie en zelfs de mogelijkheid om de adviesspanning automatisch op te vragen met behulp van je kenteken, lukt het altijd om je banden goed op te pompen. Tijdens het gebruik, zie je in beeld direct staan wat er gebeurt. Ook bijvoorbeeld een melding of waarschuwing als je een lekke band hebt, of de pompstok niet juist op het ventiel drukt. Tot slot zie je in beeld direct de besparingen en resultaten van je werk: Dat motiveert sterk om elk kwartaal de banden weer op te pompen, want je bespaart gemiddeld zomaar 20 euro elke keer als je de Bandenpomp gebruikt.