Groot onderhoud sluis- en gemaalcomplexen Delden en Hengelo
12-09-2017
afbeelding bij Groot onderhoud sluis- en gemaalcomplexen Delden en Hengelo
Samen met Mourik heeft Istimewa in 2016 een intensief en geslaagd tendertraject doorlopen om het werk “Groot Onderhoud Sluis- en gemaalcomplexen Delden en Hengelo” voor Rijkswaterstaat gegund te krijgen.
Gunning was op basis van "Best Value Procurement". Ofwel: welke aannemer/aannemerscombinatie kan de meeste waarde en meerwaarde bieden binnen het plafondbedrag van ca 22 miljoen. Daarvoor heeft o.a. onze werkwijze zoals ontwerpen en bouwen in eigen huis inclusief onze testmethodes, de doorslag gegeven. Ook de data die we al jaren opslaan in Ultimo was uitermate geschikt als onderbouwing voor het feit dat we na een uitgevoerde ombouw op objecten (Brugman) een beduidend ander (Lees: minder) storingspatroon herkennen. Voor Mourik gaan we vanaf gunning, naast het preventieve onderhoud, zowel de 1e en 2e lijns storingsdienst voor de beide complexen invullen, waarbij we de E&I storingen zelfstandig oplossen. Dit wordt vanuit onze Unit (Vestiging) in Veghel gecoördineerd.

Daarnaast gaan we de beide sluizen, gemalen en energievoorziening compleet Elektrotechnisch en bediening en besturingstechnisch renoveren. We zijn op dit gebied verantwoordelijk voor het ontwerp, kastenbouw, software, vlekkeloze ombouw en alles binnen de strakke regelgeving van Rijkswaterstaat. We trekken hierbij nauw samen op met Mourik Limburg en Mourik Groot-Ammers, met als doel beide complexen tegelijk en binnen 1 maand om te bouwen.

De complexen Delden en Hengelo in het Twentekanaal bestaan uit een gemaal en een sluis. De complexen dateren uit de jaren 30 en zijn toe aan een groot variabel onderhoud. Beide complexen zijn Rijksmonumenten.

Het Twentekanaal is een doodlopend kanaal, dat uitmondt bij Eefde. De hoofdfunctie van de complexen bestaat dan ook uit 'faciliteren van scheepvaart tussen beneden- en bovenpand' en 'watermanagement'. Tijdens de geplande ombouwen is watermanagement een belangrijk issue. Dit naast de uitdaging die de bedrijven in de omgeving hebben om de aan- en afvoer van grondstoffen en fabricaten een maand lang op een andere manier dan per schip te laten plaatsvinden.