Weitjerock 2017
12-09-2017
afbeelding bij Weitjerock 2017
Goede bands, goed eten en een goeie sfeer. De succesformule van een festival en Weitjerock voldoet aan alle criteria. De drieduizend bezoekers beleefden zaterdag 29 juli een topeditie. Daar deden zelfs hoosbuien niks aan af.
Na een afwezigheid van tien jaar is het festival in de IJzendijkse polder sinds 2013 weer terug op de festivalkaart. Wat eind jaren negentig als een bescheiden evenement begon, is uitgegroeid tot een festival van formaat.
In de komende jaren zou de groei zomaar nog verder door kunnen zetten. "Er kan wat ons als organisatie betreft ook best nog een schepje bovenop. Als je kijkt hoe het bezoekersaantal is gestegen in de loop der jaren. Daar zit gewoon potentie tot verdere groei in. Vroeger zag je vooral mensen uit west Zeeuws-Vlaanderen, maar tegenwoordig komen de mensen ook van verder weg. Nieuw dit jaar was onder andere de silent disco."

Op de twee hoofdpodia waren er optredens van De Jeugd van Tegenwoordig, Intergalactic Lovers, Arno, The Sore Losers, The Subs en De Duts'n. Overdag was er in de feesttent animatie voor kinderen. Vanaf 19 uur werd de vloer vrijgemaakt en hebben in totaal vier dj's gedraaid.

Op culinair vlak werden de bezoekers dit jaar ook goed in de watten gelegd. Zo was er voor het eerst een stand van sterrenrestaurant de Kromme Watergang.

Het toenemende bezoekersaantal vergt natuurlijk behoorlijke inspanningen van de organisatie. Van Hanegem: "We zijn alweer begonnen met de organisatie van 2018. Met ontzettend veel plezier zetten we ons weer in voor de komende editie. Het is prachtig om op deze manier zoveel mensen een mooie dag te laten beleven."