Girlsday 2017
23-05-2017
afbeelding bij Girlsday 2017

Donderdag 13 april was het zover, Girlsday 2017. Het landelijk startsein voor dit evenement werd gegeven door Manon Janssen, boegbeeld Topsector Energie en CEO Ecorys in het ir. J.W. Topshuis op Neeltje Jans.


Ook Istimewa stond in het teken van Girlsday deze dag. Een aantal meiden van het Goese Lyceum brachten ons bedrijf een bezoek waarbij ze een rondleiding kregen en aansluitend hun eigen bibberspiraal in elkaar konden zetten.


Het doel van deze dag is om meisjes in de leeftijd van 10-15 op een leuke manier in contact te brengen met techniek. Ze konden bijvoorbeeld zelf ervaren hoe het is om brugbediende te zijn en een brug openen en sluiten voor verkeer over land en verkeer over water.


Ook de bibberspiraal was een zeer geslaagde activiteit. Voordat de spiraal werkt, is het van belang dat je een stroomkring maakt. Dit hadden de meesten nog niet eerder gedaan.


Door de laagdrempeligheid van de activiteiten neem je het vooroordeel weg dat techniek ingewikkeld is. Ook het idee dat techniek alleen voor jongens is, is allang achterhaald.


Het was een gezellige ochtend en de meiden waren erg enthousiast. Wie weet zien we een of meerdere meiden in de toekomst nog wel eens terug als collega!