Interview Matthijs Suurmond
29-05-2017
afbeelding bij Interview Matthijs Suurmond
Matthijs, je bent werkzaam als Lead Engineer Hardware bij Istimewa Elektro, wil je in het kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben 34 jaar en getrouwd met Samantha. We wonen samen in Vlissingen. Ik drink graag gezellig met vrienden een drankje. Verder vind ik het leuk om te sporten o.a. fietsen en hardlopen en af en toe naar de sportschool.

Vanaf de basisschool wist ik eigenlijk al dat ik iets in de techniek wilde doen. Ik heb na de MAVO gekozen voor de dagopleiding MBO Elektrotechniek, toen nog in Middelburg. Daarna ben ik doorgestroomd naar HBO Elektrotechniek in Vlissingen.


De combinatie MBO en HBO is erg goed bevallen. Tijdens het MBO leer je veel praktijk en tijdens het HBO leer je vooral het organiseren van de taken en het systematisch werken. Beide onderwerpen komen tijdens het werken bij Istimewa goed van pas.


Ik kende het bedrijf Istimewa via een klasgenoot die zijn HBO afstudeerstage bij Istimewa liep. De soort projecten, beweegbare bruggen en schutsluizen, en de manier van werken sprak mij erg aan.

In augustus 2006 ben ik als Hardware Engineer begonnen bij Istimewa.
De hoofdtaak van een Hardware Engineer is het ontwerpen van elektrische installaties voor diversen projecten. Voornamelijk beweegbare bruggen en schutsluizen, maar ook waterzuiveringsinstallatie en andere soorten van installaties.

Inmiddels ben ik via Project Engineer door gegroeid naar Lead Engineer Hardware waar de werkzaamheden steeds meer verschuiven van het uitvoeren van het ontwerpen naar het aansturen van Hardware Engineers en organiseren van de ontwerpwerkzaamheden. 

Wat heb je jezelf ten doel gesteld binnen deze functie? 

Mijn doel is om de projecten gedurende de gehele looptijd vanaf de start van het ontwerp tot en met de oplevering zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Daarbij houden we rekening met o.a. de uitvoerbaarheid en onderhoudbaar. Daarnaast bieden we tijdens de realisatie van de installaties de ondersteuning aan uitvoering.

Heb je een leuke anekdote of grappig voorval dat je wilt vertellen?  

Tijdens het in bedrijf stellen op de projectlocaties ervaar ik de werksfeer altijd prettig en leuk. Zeker als je met het projectteam in de kost zit geeft dit een extraatje aan het teamgevoel om samen tot een werkende installatie te komen. Tijdens het eten en aan de bar is het altijd gezellig.

Hoe zie je jouw rol binnen de ontwikkeling van Istimewa Elektro als organisatie?

Op het gebied van Machineveiligheid maken we als Istimewa goede stappen. Ik ben zelf binnen Istimewa een van de kennisdragers op het gebied van Machineveiligheid. Ik zie mijn rol als adviseur aan de voorkant van projecten bij de tenders en aanbestedingen, een sturende en controlerende rol tijdens het ontwerp en een ondersteunende rol voor uitvoering en maintenance.

Heb je nog tips voor klanten van Istimewa Elektro?

Istimewa is een flexibel bedrijf met brede kennis en hierdoor in staat om voor complexe vraagstukken een passende oplossing te ontwerpen en te realiseren. Op het gebied van machineveiligheid met name toegepast bij sluizen en beweegbare bruggen loopt Istimewa voorop in de markt.

Dus, beste klant, laat u adviseren door Istimewa Elektro!