Open dag Stork Botlek
28-03-2017
afbeelding bij Open dag Stork Botlek

Op 22 februari j.l. opende Stork Botlek haar deuren. Het was die dag mogelijk om een kijkje te nemen in deze vestiging.


Naast mechanische en elektrotechnische diensten voor onderhoud, stops en projecten, worden ook specialistische diensten aangeboden voor Valves, Rotating, on-site Machining, high voltage, kalibratie en warmtebehandelingen. Het was mogelijk diverse rondleidingen bij te wonen zoals in de pipe-shop, de Rotating werkplaats en de werkplaats voor appendagerevisies.


Er waren diverse live demonstraties en het was mogelijk deel te nemen aan de workshops rondom de thema’s Big Data en Smart Industrie. Ook het Safety & Skills Center kon bezocht worden. Hier worden eigen en ingeleende medewerkers getest op hun veiligheidsbewustzijn en vakbekwaamheid


Studenten van de TU Delft waren aanwezig met hun zelfgemaakte Solar boot welke door Stork wordt gesponsord.


Istimewa Elektro was deze dag uiteraard ook vertegenwoordigd om de bezoekers het één en ander uit te leggen over onze werkzaamheden. In de stand van Istimewa Elektro was een virtuele opstelling van een centrale bediening van een brug opgesteld waarbij de bezoekers gevraagd werd zelf een brugdraai uit te voeren. Op deze manier kregen de bezoekers een idee wat er allemaal bij komt kijken, zowel technisch als operationeel, wanneer een brug op afstand bediend wordt. Hier kreeg men ook inzicht in het stuk elektromechanische veiligheid wat doorgaans voor de normale passant van dit soort objecten niet zichtbaar is. Mede op dit thema kwamen veel positieve reacties en begrip voor het soms lange wachten voor een openstaande brug.