Interview Pieter van 't Westeinde
28-03-2017
afbeelding bij Interview Pieter van 't Westeinde
Pieter, je bent werkzaam als Business Unit Manager bij Istimewa Elektro, wil je in het kort iets over jezelf vertellen?
Ik ben 41 jaar oud en ben getrouwd met Barbara, samen hebben we een dochter Li Chen. We wonen met veel plezier in het kleine maar bruisende Kwadendamme. Na de LTS, MTS en HTS ben ik gaan werken bij Wolter en Dros en heb daar in de avonduren nog een studie bedrijfskunde afgerond. De eerste jaren heb ik gewerkt als projectleider en daarna als afdelingsmanager. Echter na 16 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en heb ik vorig jaar de overstap gemaakt naar Istimewa Elektro. Sinds 1 maart 2016 werk ik met veel plezier in zowel Barendrecht als Vlissingen en in het afgelopen jaar heb ik veel nieuwe collega's en klanten ontmoet.

Naast werken ben ik actief binnen de carnavalsvereniging op Kwadendamme, speel ik trombone in de muziekvereniging Con Affezzione, fotografeer ik graag en maak ik samen met ons gezin graag verre reizen. Vorig jaar hebben wij samen het kleurrijke Noord-India bezocht wat op ons allen een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Dit jaar doen we het wat "rustiger" aan en gaan we naar Zuid-Afrika voor een rondreis per auto door prachtige wildparken.

Wat heb je jezelf ten doel gesteld binnen deze functie?
Ik geef graag op een nuchtere en betrokken manier sturing aan een team mensen. Ik heb als doel om stap voor stap de unit in Barendrecht uit te breiden naar een allround maintenance locatie. Voor de komende tijd ligt de korte termijn focus op continuering van het contract van de Gemeente Rotterdam en met name het waarmaken van hetgeen we hebben beloofd; verdere implementatie van Ultimo en het uitwerken en uitvoeren van gedegen verbetervoorstellen staan hierin centraal.

Naast de Gemeente Rotterdam proberen we aansluiting te zoeken/houden bij onze vaste klanten welke gevestigd zijn in Rotterdam en omgeving. Een nuchtere aanpak en afspraak = afspraak zijn voor mij hierbij belangrijke voorwaarden.

Op langere termijn ligt de focus met name op verdere en duurzame uitbreiding van ons team en uitbreiden van het klantenbestand.

Heb je een leuke anekdote of grappig voorval dat je wilt vertellen?
Onlangs moesten we reparatiewerkzaamheden uitvoeren aan een lichtmast van 30 meter hoog. Hiervoor hadden we een forse hoogwerker geregeld. Echter er was niemand beschikbaar voor assistentie waarop ik enthousiast tegen de collega zei dat ik wel even kwam assisteren. Zo gezegd zo gedaan.. op het ene moment zit je nog achter je bureau en even later sta je in de bak van een hoogwerker op 30 meter hoogte.

Hoe zie je jouw rol binnen de ontwikkeling van Istimewa Elektro als organisatie?
Ik vind dat Istimewa Elektro zich kenmerkt als een bedrijf met veel vakgedreven mensen waar kennis en gedrevenheid hoog aangeschreven staan. Ik zie ook dat we ons vasthouden aan vaste gewoonten en werkwijzen. Hier liggen dan m.i. ook nog vele uitdagingen en mogelijkheden om Istimewa Elektro nog betere aansluiting te geven bij zowel huidige als nieuwe klanten. Mijn rol hierin is het uitzetten van dit beleid binnen de unit in Barendrecht.

Heb je nog tips voor klanten van Istimewa Elektro?
Kom eens langs bij Istimewa Elektro voor een rondleiding door ons bedrijf en ontdek welke specialismen wij in huis hebben. Kijk eens in onze werkplaats en bij de kastenbouwafdeling want wij leveren uitstekende maatwerkoplossingen. Eén van de belangrijkste aspecten van ons bedrijf vind ik dat wij ontwerp, automatisering, uitvoering en onderhoud onder één dak hebben waarbij de focus ligt op de klantvraag. Maar ik zou onze klanten er vooral op willen wijzen eens een keer te komen kijken op één van de vele (project)locatie(s) en kennis te maken met onze gedreven vakmensen die hier prachtige installaties en projecten realiseren.