Project Seagull
20-03-2017
afbeelding bij Project Seagull

Eind vorig jaar heeft Istimewa Elektro opdracht gekregen van KLK Oleo Kolb uit Klundert voor de realisatie van het project Seagull. De producent van grondstoffen voor de wasmiddelenindustrie verwacht in 2017 in de Westelijke insteekhaven een tankterminal in gebruik te nemen voor de aanvoer van vetalcoholen. Dit wordt nu nog met vrachtwagens aangeleverd, maar dat gaat in de toekomst per binnenvaartschip plaatsvinden.


Kolb bouwt daarvoor in de Westelijke insteekhaven een aanlegsteiger en een terminal met vijf opslagtanks. De vetalcoholen worden van daaruit met een pijplijn van 1,7 kilometer getransporteerd naar de productielocatie.


E&I                                                                                                                         Istimewa Elektro realiseert binnen dit project alle E&I werkzaamheden voor de procesinstallatie maar ook de utiliteitsvoorzieningen. Aangezien het een nieuwe locatie betreft worden installaties zoals terreinverlichting, noodverlichting, camerasysteem, toegangscontrole, brand- en inbraakinstallaties en HVAC  door Istimewa Elektro verzorgd.


Kort gezegd is het startpunt de transformator van de energieleverancier. Binnen de procesinstallatie verzorgen wij de besturingskasten, netwerkkasten, glasvezelverbindingen, instrumentatiebekabeling en tubing ten behoeve van de instrumentlucht. Ook de tracing en isolatie van de procesleidingen bovengronds vallen binnen de scope.