Interview Michael Taylor
07-12-2017
afbeelding bij Interview Michael Taylor

Michael, je bent sinds kort werkzaam als Contracts Engineer bij Istimewa Elektro, wil je in het kort iets over jezelf vertellen?


Ik ben 31 jaar oud, getrouwd met Tamara en woon in Middelburg.


Na het afronden van mijn MBO opleiding medio 2008, ben ik bij Fluor gaan werken als Project Controls Engineer waar ik mij bezig hield met Planning, Estimating en Cost Control voor diverse klanten en projecten in de olie, gas, chemie, petrochemie, op- en overslag.


Na ruim 2 jaar in die functie te hebben doorgebracht, maakte ik tijdens een project in 2010 kennis met het vakgebied Contracts en daarmee ook de afdeling Procurement & Contracts bij Fluor. Die kennismaking beviel goed en kort daarna kreeg ik het aanbod om een interne overstap te maken naar die afdeling.


Binnen de afdeling Procurement & Contracts hield ik mij in de 7.5 jaar die daarop volgden bezig met Purchasing, Expediting en Contracts voor veelal dezelfde klanten en soorten projecten als in mijn eerdere rol bij Fluor.


In 2013 nam ik het besluit om mijn eigen ontwikkeling nog een duwtje te geven door een deeltijd HBO opleiding Bedrijfskundig Management te gaan volgen bij Avans Hogeschool in Breda. Deze verwacht ik in de eerste helft van komend jaar af te ronden.


In mijn vrije tijd geniet ik van een wandeling, motorrijden, golfen, reizen en bij gelegenheid een bezoek aan de sportschool.


Wat heb je jezelf ten doel gesteld binnen deze functie, en hoe zie je jouw rol binnen de ontwikkeling van Istimewa als organisatie?


In de bijna 10 jaar die ik bij Fluor heb doorgebracht heb ik veel kunnen zien, doen, leren en ervaren.


Die opgedane kennis en ervaring wil ik nu aanwenden om niet alleen Istimewa als geheel te ondersteunen op het gebied van Contracts in de breedste zin, maar ook om Contracts als vakgebied te helpen ontwikkelen en bevorderen in de samenwerking tussen Istimewa, Stork, Fluor en hun opdrachtgevers.


Dit alles met als voornaamste doel (verder) te bouwen aan een solide basis voor onze huidige en toekomstige klantrelaties en projecten in onze nieuwe combinatie.


Heb je nog tips voor klanten van Istimewa Elektro?


Ondanks dat ik nog maar sinds kort aan de Istimewa familie ben toegevoegd, heb ik nu al kunnen ervaren dat er veel kennis en knowhow in huis is waar onze klanten en partners van kunnen profiteren en leren.


Mijn tip is dan ook; leer ons kennen, daag ons uit, zoek nieuwe grenzen met ons op en ontwikkel met ons de technieken, kennis en vaardigheden voor de projecten van morgen.