Maintenance Unit Barendrecht
19-12-2016
afbeelding bij Maintenance Unit Barendrecht

Zoals wellicht bekend, hebben wij al enkele jaren een Maintenance Unit in Rotterdam, locatie Theemsweg (Stork). Onlangs is deze Unit verhuisd naar Barendrecht. Van hieruit verricht een vast team medewerkers allerhande (onderhouds)werkzaamheden in en aan objecten rondom Rotterdam. O.a. de Hartelbruggen, Melkwegbrug, Voornse Sluis en Merwedesluis zijn objecten waar wij invulling geven aan storingsopvolging en preventieve onderhoudswerkzaamheden. Ook bedienen wij klanten zoals C.Ro Ports, APM Terminal, Handelsveem en Euromax Terminal.


Uitbreiding
Al geruime tijd waren we op zoek naar verdere groei en expansie. Toen in 2015 de tender voor het contract met betrekking tot onderhoud en beheer van alle bruggen, sluizen en tunnels in Gemeente Rotterdam op de markt kwam, hebben we dan ook niet lang getwijfeld en zijn hier met een enthousiast Tenderteam ingestapt. Dit heeft uiteindelijk in een prachtige opdracht geresulteerd en sinds maart 2016 verzorgen wij het correctieve en preventieve onderhoud aan meer dan 60 objecten voor en in de Gemeente Rotterdam, van "kleine” objecten zoals de Ibisbrug, De Hogebrug en De Spaansebrug tot "grote” objecten zoals de Maastunnel, Parksluizen, Mathenesserbrug en Lage Erfbrug. Vanaf 2017 worden hier ook de Erasmusbrug en De Hef (officiële naam Koningshavenbrug) aan toegevoegd.


Ons team staat dag en nacht klaar om alle objecten beschikbaar te houden, storingen op te lossen, verbetervoorstellen aan te dragen en deze uiteraard ook uit te voeren. Binnen het contract zijn wij ook verantwoordelijk voor het Hydraulisch onderhoudswerk (correctief en preventief). Binnen de Gemeente Rotterdam hebben wij inmiddels ook Ultimo (onderhoudsmanagement) geïmplementeerd waarbij de klant een "meekijk” functionaliteit heeft in onze uitgevoerde (onderhouds)werkzaamheden. Vanuit de Gemeente hebben wij de terugkoppeling gekregen dat de wijze waarop wij werken en de transparantie van onze werkwijze een goede basis is en zeker vertrouwen geeft voor verder samenwerking.


Voor de komende tijd ligt de korte termijn focus op continuering van het contract en met name waarmaken wat we hebben beloofd; verdere implementatie van Ultimo en het uitwerken en uitvoeren van gedegen verbetervoorstellen staan hierin centraal. 

 

Team
Het "kleine” team is inmiddels uitgegroeid naar een zelfstandige Unit en er is afgelopen tijd veel veranderd. Zo zijn we verhuisd naar een prachtige en centrale locatie in Barendrecht (Zeemanstraat 43) waarin we de beschikking hebben over alle benodigde faciliteiten. Daar waar we "vroeger” op de Theemsweg vergaderden in de kantine naast het koffiezetapparaat hebben wij in Barendrecht de beschikking over een eigen vergaderruimte waar we onze klanten kunnen uitnodigen voor een meeting. Tevens is er  de mogelijkheid en ruimte voor o.a. begeleiding en het uitvoeren van projecten.

 
nieuwe klanten
Naast de Gemeente Rotterdam proberen we aansluiting te zoeken bij onze vaste (Zeeuwse) klanten welke ook gevestigd zijn in en omgeving van Rotterdam. Zo mogen we inmiddels Evides Industriewater, VolkerRail (4 kunstwerken waaronder de Willemspoortunnel) maar ook Ahoy aan ons klantenbestand toevoegen. Een nuchtere aanpak en afspraak = afspraak zijn de kernwaarden binnen Istimewa Elektro, en dus ook onze Unit.

 

Op langere termijn willen we met name de focus leggen op verdere en duurzame uitbreiding van ons team en klantenbestand waaronder we aansluiting willen vinden bij bijvoorbeeld het Havenbedrijf Rotterdam, WSHD maar ook Rijkswaterstaat. De nieuwe lopende tenders zijn een mooie "springplank” c.q. kans voor verder uitbreiding richting Noord-Holland.

 

Ben je in de buurt schroom niet de koffie staat klaar.

 

Graag tot ziens in,

 

Unit Barendrecht