Ordenen Maastunnel
31-10-2016
afbeelding bij Ordenen Maastunnel
Begin dit jaar heeft Istimewa Elektro van de Gemeente Rotterdam de opdracht gekregen om een inventarisatie te maken van de functieloze kabels in de Maastunnel. Hierop volgend heeft de Gemeente Rotterdam een opdracht uitgeschreven voor het ordenen van de kabels. Ook dit werk heeft Istimewa Elektro mogen uitvoeren.
Maastunnel  
De Maastunnel is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. De bouw van de tunnel is in 1937 begonnen en in 1942 voltooid. Hij verbindt in Rotterdam de oevers van de Nieuwe Maas met elkaar. De tunnel bevat vier tunnelbuizen. Twee voor voertuigen, één voor fietsers en één voor voetgangers. Dagelijks maken ruim 75.000 voertuigen gebruik van de tunnel.
Ordenen    
Op basis van de inventarisatie heeft Istimewa Elektro alle functieloze kabels verwijderd. Uit de kruipruimtes zijn verouderde kabelbanen verwijderd om ruimte te maken voor nieuw te monteren kabelbanen.  Oude kabels welke een toonaangevend beeld hadden, zijn blijven liggen of geordend. Uiteraard is er rekening gehouden met het culturele erfgoed van de tunnel.