Open Havendag 2016
15-07-2016
afbeelding bij Open Havendag 2016
Op zaterdag 18 juni was Istimewa Elektro aanwezig tijdens de Open Havendag in Vlissingen. Op deze dag zetten havenbedrijven hun poorten wijd open en presenteren zich tijdens de traditionele tweejaarlijkse Open Havendag.
Dit jaar is het voor het eerst dat de Open Havendag in Vlissingen en Terneuzen wordt gehouden. Tot dit jaar was Vlissingen altijd de plaats waar de Open Havendag werd georganiseerd. De havens in Vlissingen en Terneuzen opereren echter als één Zeeuwse haven. Daarom is het vanaf dit jaar op dezelfde dag ook Open Havendag in Terneuzen. De organisatie was wederom in handen van de promotieorganisatie van ondernemers in de haven, Zeeland Port Promotion Council en het havenbedrijf Zeeland Seaports.

De Open Havendag Zeeland in Vlissingen werd gehouden op het terrein van Damen Shiprepair Vlissingen. Op de kades waren er tussen 09.00 en 16.00 uur een groot aantal activiteiten, waaronder demonstraties, een mini zonnebootrace voor de jeugd, mogelijkheden voor bedrijfsbezoeken of een havenrondvaart. Istimewa Elektro presenteerde zichzelf op de bedrijvenmarkt en op het terrein stond een hoogwerker van Istimewa Elektro. Voor de bezoekers was het mogelijk om zelf te ervaren hoe het is om met de hoogwerker omhoog te gaan (zie foto) en van bovenaf het terrein van Damen te overzien.

Met 10.000 bezoekers was het, ondanks de vele regen, een geslaagde dag.