Interview Ad Ova
19-12-2016
afbeelding bij Interview Ad Ova

Ad, je bent werkzaam als uitvoerder bij Istimewa Elektro. Wil je in het kort iets over jezelf vertellen?


Ik ben 55 jaar en alweer 27 getrouwd met Carola. Samen hebben wij twee dochters van 26 en 24 jaar en een zoon van 20 jaar. Ik werk al bijna 17 jaar bij Istimewa Elektro. Ik ben na de LTS in 1979 begonnen bij GTI als leerling monteur. In de avonduren heb ik mijn diploma voor de MTS gehaald. Daarna heb ik nog vele cursussen gevolgd op het gebied van elektrotechniek. In 1992 ben ik gaan werken bij Installatie Bedrijf Middelburg en in januari 2000 heb ik de overstap gemaakt naar Istimewa Elektro.


Wat heb je jezelf ten doel gesteld binnen deze functie?

Ik vind het belangrijk dat het werk uitdagend blijft. Tot nu toe is dat gelukkig nog steeds zo. Wat wel veranderd is in de afgelopen jaren zijn de regels op het gebied van veiligheid en regelgeving. Hierdoor moet je soms op een andere manier denken en handelen bij het uitvoeren van opdrachten. Om het project dan toch weer tot een goed einde te brengen bijft uitdagend.


Heb je een leuke anekdote of grappig voorval dat je wilt vertellen?

Bij ieder project gebeurt er wel eens iets grappigs en ik zou er inmiddels bijna wel een boekje van kunnen bundelen. Ik herinner me nog goed dat we een project hadden bij een brug in Delft. Onder de wacht, dicht bij het water, hadden ze tijdelijk een leuning weggehaald en voorzien van rood/wit lint. Er kwam een onderaannemer op locatie bekijken wat er uitgevoerd moest worden. Ik ging de man voor vanwege de leuning die er niet was. Omdat het een smalle toegang was en de onderaannemer het niet goed kon zien, deed ik een stapje opzij. Daar lag ik....in het water! Gelukkig niets aan de hand alleen een nat pak en een verbaasde onderaannemer!


Hoe zie je jouw rol binnen de ontwikkeling van Istimewa Elektro als organisatie?

Zoveel mogelijk bijblijven in de techniek, mezelf verder ontwikkelen en zoveel mogelijk uitdagende projecten blijven maken.


Heb je nog tips voor klanten van Istimewa Elektro?

Kom eens kijken op locatie! Ik en mijn collega's kunnen heel enthousiast vertellen over ons werk. Je kunt dan gelijk zien hoe het project vordert en hoe het wordt gerealiseerd.