Istimewa Elektro vindt haar oorsprong in een industriële omgeving. Vanaf haar start in 1971 is zij betrokken geweest bij de opbouw van het industriegebied Vlissingen-Oost. In de loop der jaren is het klantenbestand uitgebreid met industriële opdrachtgevers uit de rest van Nederland. Door de jaren heen is veel kennis ontwikkeld over kritische factoren in productieprocessen en wordt het belang van absolute veiligheid en hoge kwaliteit van die processen uitermate onderkent. Istimewa Elektro kan bogen op een ruime ervaring in een grote diversiteit aan branches. Daarbij koppelt zij haar ruime ervaring aan haar gedegen kennis in procesautomatisering. Het gevolg is een oplossing op maat! Istimewa Elektro wordt dan ook steeds vaker al in een vroeg stadium uitgenodigd om mee te denken in de procesontwikkelingen van de klant.
Een ander belangrijk aspect binnen de industrie is de aanleg van de elektrotechnische infrastructuur voor enerzijds de energievoorziening en anderzijds voor de veiligheid op en rond locaties. Istimewa Elektro heeft voldoende ervaring opgebouwd om zich specialist noemen in de aanleg en uitvoering van een uitgekiende infrastructuur op en rond industriële (bedrijven-) terreinen, op- en overslagterreinen, laad- en losstations, aanlegsteigers, in gebouwen en op productielocaties. Deze infrastructuur is van groot belang voor de continuïteit en de uitvoering van ieders bedrijfsactiviteiten Een optimale infrastructuur vraagt om een bepaalde automatiseringsgraad en een integratie van databases, communicatiesystemen en procesinstallaties. Hoe hoger de integratie, hoe beter de beheersbaarheid, hoe lager de kosten en hoe meer comfort en bedieningsgemak. Istimewa Elektro heeft alle kennis en expertise in huis om het gehele traject, van advies tot en met beheer en onderhoud, uit te voeren.

De activiteiten van Istimewa Elektro richten zich op een product en productieomgeving bij de opdrachtgever die 100% veilig, 100% beschikbaar en 100% leveringszeker is!

In de industriële techniek voeren we projecten uit met de nadruk op: Onze klanten bevinden zich met name in de volgende branches :