Nieuwsflits
december 2014
Interview Max Verveer

Max, je bent werkzaam als hardware engineer bij Istimewa Elektro, wil je in het kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben 35 jaar oud en woon samen met Willemijn en onze kinderen Loïs (6) en Tymo (5maanden) in Vlissingen. Mijn hobby’s zijn zaalvoetbal en fitness. In 1998 ben ik bij Istimewa ELektro gestart als hulpmonteur E&I, nadat ik de opleiding meet- en regeltechniek bij de Schelde Bedrijfsschool heb afgerond. In de beginperiode bij Istimewa Elektro ben ik voornamelijk betrokken geweest bij de nieuwbouw van diverse olie- en gasproductie platformen. Werken en leren heb ik altijd gecombineerd bij Istimewa Elektro en in 2010 heb ik de HTS Elektrotechniek afgerond. Sinds 2006 werk ik als tekenaar/constructeur op de afdeling Consultancy en inmiddels ben ik doorgegroeid tot Hardware Engineer.

Wat heb je jezelf ten doel gesteld binnen deze functie?

Allereerst heb ik mijzelf ten doel gesteld om mijn kennis en ervaring op technisch gebied maar ook op het gebied van de geldende regelgeving te vergroten.Ook streef ik naar een optimale samenwerking tussen de afdeling engineering en de projectteams. Een ander doel is dat ik bij de engineering van projecten  mijn uiterste best doe om aan de verwachting van de klant te voldoen. Hierbij wordt uiteraard altijd rekening gehouden met de huidige regelgeving.

Heb je een leuke anekdote of grappig voorval dat je wilt vertellen? 

Ik heb talloze grappige momenten meegemaakt bij Istimewa Elektro. Wat mij nog altijd wel is bijgebleven is de periode dat ik samen met mijn collega’s in Noorwegen verbleef voor werkzaamheden aan een booreiland van Esso bij het toenmalige Heerema Tønsberg. Hierbij waren we  dan onder werktijd, maar natuurlijk ook privé samen en zo maak je vaak de leukste momenten mee.

Hoe zie je jouw rol binnen de ontwikkeling van Istimewa Elektro als organisatie?

Wat van belang is voor een hardware engineer is teamwork en klantgerichtheid.
Tijdens projecten loop ik regelmatig tegen technische problemen aan waar ik mee om moet weten te gaan. Van belang hierbij is dat ik toewerk naar concrete oplossingen en een goed resultaat door middel van een gestructureerde aanpak binnen een bepaald tijdspad.
Mijn rol is dus om samen met de afdeling engineering en het projectteam een ontwerp te realiseren en dat aan de verwachtingen van de klant te laten voldoen.

Heb je nog tips voor klanten van Istimewa Elektro

Leg uw technisch vraagstuk bij ons neer, wij denken actief mee in de oplossingsrichting en geven advies als iets beter of efficiënter kan. 

Terug naar de nieuwsflits