Nieuwsflits
december 2014
Opening fietsbrug Rijswijk
Medio november 2013 heeft Istimewa Elektro van Machinefabriek Emmen de opdracht gekregen om de volledige besturing en verlichting voor haar rekening te nemen voor de fiets- en voetgangersbrug in Rijswijk. 

De werkzaamheden van Istimewa Elektro binnen dit project bestonden uit de volledige elektrotechnische installatie. Hieronder vallen de besturingskasten, de verlichting en de bediening van de beweegbare brug.
De gehele installatie is voorzien van een veiligheids PLC. De brug, inclusief de op- en afritten, is volledig uitgevoerd met stripe lights (LED verlichting).

De oplevering vond begin juli dit jaar plaats. Op 15 juli is om 06:00 uur de volledige brug in bedrijf genomen. Vanaf dat moment was de brug toegankelijk voor fiets- en voetverkeer. Dankzij een goede samenwerking met hoofdaannemer Beentjes en Machinefabriek Emmen is dit werk tot volle tevredenheid opgeleverd.

Op 31 oktober vond de officiële opening plaats. Wethouder René van Hemert verrichtte samen met zijn collega bestuurder verkeer & vervoer Tom de Bruijn van het Stadsgewest Haaglanden de openingshandeling. Na een druk op de knop, zette de draaibrug zich in beweging waarna ballonnen en confetti de lucht in gingen. Op het moment dat de brug zich sloot, werd de naam van de brug "De Oversteek” onthuld. De naam was via een prijsvraag onder de bevolking gekozen.
Terug naar de nieuwsflits